joulukuu 19, 2022 Uncategorized 0

Kaikkien aikojen parhaan musikaalin tittelin voittajasta voidaan olla montaa mieltä, sillä musikaalien historiasta löytyy monia upeita musikaaleja. Tähän artikkeliin on kuitenkin valittu TOP 3 -musikaalit, jotka ovat ehdottomasti paikkansa ansainneet.

1. Grease-musikaali

Tämän TOP 3 -listan kärkeen ponnistanut Grease-musikaali valmistui vuonna 1971 ja sen käsikirjoittivat Warren Casey ja Jim Jacobs. Musikaalin pohjalta on tehty myös elokuva. Greasen juoni sijoittuu 1950-luvulle ja lukioon, Rydellin kouluun Chicagoon. Lukiolaiselämän pyörteissä sattuu ja tapahtuu, vaikkakin tarinan päähenkilöt, Danny ja Sandy tapaavat jo kesälomalla. Ensitapaaminen johtaa rakastumiseen, mutta kesäloman päättyminen tarkoittaa samalla myös eroa, sillä Sandy elää Australiassa ja Danny asuu Chicagossa. Sandy pääsee kuitenkin muuttamaan Chicagoon muuttuneiden suunnitelmiensa vuoksi ja rakastavaiset päätyvätkin samaan kouluun. Tästä lähtien musikaalissa seurataan pariskunnan suhteen mutkia.

2. Mamma Mia! -musikaali

Mamma Mia! -musikaali hivelee etenkin ABBA-fanien korvia, sillä sen musiikki rakentuu ABBA-hittien varaan ja Mamma Miaa! voidaankin pitää ABBAn ylistyksenä. Musikaalin päähenkilönä nähdään Sophie, joka on juuri menossa naimisiin. Hän kutsuu häihinsä vieraaksi äitinsä entisiä heiloja ja pyrkii samalla ottamaan selville, kuka näistä heiloista on hänen biologinen isänsä.

3. Sound of music -musikaali

Sound of Music -musikaali valmistui vuonna 1959 ja sen loivat Oscar Hammerstein sekä Richard Rodgers. Sound of Music pohjautuu löyhästi Maria Augusta Trappin Laulava Trappin perhe -muistelmiin ja sisältää useita tunnettuja lauluja. Musikaalin juoni pureutuu Maria-nunnan ja Trappin perheen kohtaamiseen, arkeen sekä rakkauteen.

Tarinan alussa Maria-nunna lähetetään kapteeni von Trappin perheen luo Itävaltaan opettamaan kapteenin seitsemää lasta kotona. Kapteeni on jäänyt leskeksi ja kaipaa apua lastensa kanssa. Marian rakastettavuus tuo äitinsä menettäneille lapsille suurta iloa, minkä lisäksi Maria esittelee lapsille musiikin maailman. Ankaraa kasvatusta suosivan kapteenin on aluksi vaikeaa hyväksyä Marian lähestymistapaa lastensa kanssa, mutta lopulta kapteeni kuitenkin rakastuu Mariaan syvästi ja menee tämän kanssa naimisiin.

Tarinan loppuvaiheessa perhe lähtee yhdessä pakoon natseja ylittäen pakomatkallaan Alpit. Sound of Music on ylistyslaulu musiikille ja sen voimalle!