huhtikuu 12, 2022 Uncategorized 0

Musikaaleja rakastava lapsi on usein kekseliäs, mielikuvituksellinen, leikkisä ja aktiivinen lapsi. Monet lasten sarjat ja elokuvat edistävät lapsen musikaalisuutta, sillä niissä lauletaan paljon. Tällöin lapsi oppii laulamaan mukana, jolloin hänen rytmitajunsa kehittyy. Musikaaleista pitävän lapsen huoneen sisustuksessa tämä kannattaa luonnollisesti ottaa huomioon. Tässä artikkelissa jaamme muutamia mielenkiintoisia vinkkejä, joiden avulla voit sisustaa musikaaleista pitävän lapsen huoneen.

Vinkkejä musikaaleista pitävän lapsen huoneen sisustamiseen

Niin aikuiset kuin lapset rakastavat musikaaleja. Musikaaleissa parasta on nimenomaan se, että sitä katsoessa on kuin katsoisi elokuvaa, sillä musikaalissa esiintyy elokuvan tapaan fiktiivisiä hahmoja ja punaista lankaa seuraava juoni. Musikaaleja on mahdollista esimerkiksi katsoa tai vuokrata eri suoratoistopalveluista, mutta tietysti yksi parhaimmista keinoista sukeltaa musikaalin syövereihin on nähdä musikaali livenä näyttämöllä. Tänä päivänä jopa kaikkein suurimmat ja suosituimmat teatterit tarjoavat laajan valikoiman musikaaleja, jotka soveltuvat sisältönsä puolesta myös nuoremmille katsojille.

Lapsen huoneen sisustamisessa kannattaa aina kuunnella myös lapsen toiveita. Tästä syystä onkin pelkästään luonnollista, että musikaaleja rakastava lapsi saa huoneen, jossa oman mielenkiinnon kohteet tulevat esille. Esimerkiksi julisteet omasta lempimusikaalista ovat helppo ja nopea keino tuoda esille lapsen omia mielenkiinnon kohteita.

Vaikka lapsen toiveita huoneen sisustamisesta tulee kuunnella, on vanhempien tehtävänä tehdä päätökset viime kädessä. Usein lapsen mielikuvitus on huomattavasti kekseliäämpi kuin aikuisten, joten monet ideat oman huoneen sisustuksesta saattavat olla sellaisia, etteivät ne käytännössä toimi yhtä hyvin. On kuitenkin tärkeää, että lapsi saa olla mukana päättämässä oman huoneensa sisustuksesta, koska tällä tapaa lapsi oppii myös kantamaan vastuuta ja tekemään päätöksiä.

Sisusta helposti matoilla

Yksi yksinkertaisimmasta, mutta tehokkaimmista tavoista muuttaa huoneen kuin huoneen ilmettä ovat erilaiset matot. Musikaaleista pitävän lapsen huonetta varten kannattaa valita esimerkiksi mielikuvituksellinen matto, joka piristää huoneen ilmettä hetkessä. Kekseliäät lasten matot on mahdollista tilata kätevästi Trendcarpetin laajasta valikoimasta ilmaisella ja nopealla toimituksella. Voit selata valikoimaa yhdessä lapsen kanssa löytääksesi verkkokaupasta juuri oikeanlaisen maton lapsen huoneeseen. Trendcarpetin valikoima onkin täynnä mitä ihanimmilla kuoseilla, väreillä ja kuvioilla varustettuja mattoja.

Myös lasten matot ovat tärkeä osa huoneen sisustusta. Sen lisäksi, että matto voi auttaa muuttamaan huoneen ilmettä hetkessä, sen avulla myös vilkkaampien leikkien tömähdykset ja äänet saadaan vaimennettua. Matot ja muut tekstiilit, kuten verhot, koristetyynyt ja suuret pehmolelut toimivat itse asiassa myös hyvänä äänieristyksenä. Tämän ansiosta lapsia voi kuunnella myös lempimusikaalinsa kappaleita ilman, että laulun sanat raikuvat koko talon seinillä.

Matot ovat myös oiva sisustuselementti silloin, kun huone kaipaa pientä ilmeen muutosta, mutta budjetti on tiukka. Trendcarpetin valikoimasta löytyykin mattoja jokaiselle budjetille ja suurin osa lasten matoista on valmistettu synteettisestä villasta, mikä on materiaalina laadukas ja kestävä, mutta samalla erittäin helppohoitoinen. Tästä syystä juuri synteettisestä villasta valmistetut matot ovat erinomainen valinta lapsen huoneeseen, sillä ne kestävät leikin tiimellyksessä, ne on helppo puhdistaa ja ne tuntuvat mukavalta jalkojen alla.

Ennen maton sijoittamista lapsen huoneeseen maton alle kannattaa asentaa liukueste, jos matossa itsessään ei sellaista vielä ole. Liukuesteen avulla matto pysyy paremmin paikoillaan, jolloin vältytään myös monilta vaaratilanteilta, sillä lasten leikit pitävät monesti sisällään juoksemista, hyppimistä ja pomppimista. Liukuesteen asentaminen on lisäksi todella helppoa – ota vain ensin ylös maton mitat ja leikkaa sitten liukuesteestä sopivan kokoinen pala. Tämän jälkeen liukueste tulee vain sijoittaa maton alle.