elokuu 4, 2016 Musikaaleista 0

 

Oopperan kummitus on varmasti ainakin nimenä tuttu monelle, vaikkei musikaaleista muuten mitään tietäisikään. Kyseessä on Andrew Lloyd Webberin luoma dramaattinen ja näyttävä musikaali, joka perustuu Gaston Lerouxin kirjoittamaan samannimiseen kauhuromaaniin vuodelta 1911. Oopperan kummitus sai ensi-iltansa Lontoossa sijaitsevassa Her Majesty’s Theatre -teatterissa vuonna 1986, josta se siirtyi nopeasti myös Broadwayn ohjelmistoon. Musikaali on valloittanut sydämiä jo kauan, sillä nykyään se on yksi kauimmin esityslistalla olleista musikaaleista Broadwayllä.

Oopperan kummitus sijoittuu 1800- ja 1900-lukujen käänteeseen ja kertoo tarinan salaperäisestä, epämuodostuneesta musiikillisesti lahjakkaasta hahmosta, jota kutsutaan kummitukseksi ja jolle muodostuu suuri pakkomielle kuvankauniista laulajasta, Christine Daaésta. Oopperan kummitus kylvää kauhua Pariisin oopperatalossa monella eri tavalla. Oopperan taustakulissi rävähtää alas harjoitusten aikana säikyttäen alkuperäistä laulajatarta niin pahasti, että nuori Christine otetaan hänen rooliinsa. Myöhemmin kummitus kaappaa Christinen piilopaikkaansa, jossa hän ilmaisee hänelle rakkautensa. Se ei kuitenkaan saa vastakaikua, sillä Christine on korviaan myöten rakastunut Raouliin, mistä kuullessaan raivostunut kummitus vannoo tuhoavansa miehen.

Oopperan kummitus -musikaalista tunnetaan useitakin eri kappaleita, joista kuuluisimpia lienevät “The Music of the Night”, “The Phantom of the Opera” sekä “Think of Me”. Näiden kappaleiden ohella Oopperan kummitus tarjoaa huikean shown, josta on jo muodostunut suoranainen legenda musikaalien ihmeellisessä maailmassa.