huhtikuu 19, 2016 Musikaaleista 0

 

Broadway tunnetaan eräänä maailman suurimmista näyttämöistä, jolle monet näyttelijät ja laulajat toivovat jonain päivänä pääsevänsä esiintymään. Broadway on kautta aikojen tarjonnut yleisölleen upeita tarinoita, joissa hahmot ja heidän kohtalonsa heräävät eloon. Täällä esitettävät musikaalit ovat täynnä huikeita koreografisia suorituksia, taivaallisia lauluesityksiä ja mahtavia lavasteita, jotka nähtyään ei jää taatusti epäilemään, miksi Broadwayta hehkutetaan niin paljon.

  • Chicago

Chicago on eräs pisimpään Broadwayn esityslistalla olleista musikaaleista, joka on ollut todellinen hitti jo vuodesta 1975 lähtien, jolloin se nähtiin ensimmäistä kertaa. Chicago on ahneuden ja draaman täyttämä tarina, joka vie katsojan keskelle rikollisten maailmaa. Katsojat pääsevät seuraamaan kahden vankilassa tuomiotaan istuvan murhaajanaisen tarinaa.

  • Lion King

Kaikki 90-luvun kasvatit rakastavat Leijonakuningasta ja kaikkia sen hahmoja ja tarinoita: Simban ja Nalan rakkaustarina, Timonin ja Pumban verraton ystävyys, Mufasan ja Scarin välinen rikkoutunut veljessuhde. Leijonakuningas on yksi kaikkien aikojen tuottavimmista Broadway-musikaaleista, mutta samalla myös kustannuksiltaan korkein, johtuen huikeista eläinpuvuista ja maskeerauksesta sekä lavasteista. Leijonakuninkaassa esitettävä musiikki saa kuuntelijan ihon kananlihalle.

  • Cats

Neljänneksi pisimpään esityslistalla ollut Cats-musikaali on mielikuvitusta pursuava ja kaiken ikäisille soveltuva näytelmä, jossa Jellicle Cats -niminen puhuvien kissojen heimo kokoontuu viettämään jokavuotista juhlaansa. Monen rakastaman Catsin esittäminen lopetettiin vuonna 2000, mutta nyt se on palaamassa jälleen ohjelmistoon.

  • The Phantom of the Opera

Tuttavallisemmin Oopperan kummituksenakin tunnettu taianomainen ja kutkuttava musikaali on Broadwayn historiassa pisimmän ajanjakson mukana ohjelmistossa ollut näytelmä. Kyseinen musikaali on näytetty jo reippaasti yli kymmenentuhatta kertaa, sillä kyseistä rajapyykkiä juhlittiin Broadwayllä jo vuonna 2012.

  • Les Miserables

Suomennettuna Kurjat on niin ikään yksi pisimpään esitetyistä musikaaleista Broadwayllä, sillä kun sen esittäminen lopetettiin vuonna 2003, oli se ehtinyt tehdä vaikutuksen katsojiin jo yli 16 vuoden ajan. Musikaali kertoo mukaansatempaavan tarinan, jonka pääosassa on ranskalainen vankikarkuri Jean Valjean.