toukokuu 8, 2020 Uncategorized 0

Moni kasvoi lapsena Disneyn tarjonnan parissa ja monet teinisarjat, kuten High School Musical olivat koko elämän kohokohta. Jo tuolloin moni haaveili tämäntyyppisestä teinielämästä eivätkä monenkaan ajatukset ole harhailleet tästä kauas teini-ikään tultua. Ikävämpää saattaa kuitenkin olla huomata, kuinka vähän suomalaisisa kouluissa panostetaan teineille saatavilla olevaan viihdetarjontaan. Siinä missä yhdysvaltalaisilla teineillä on mahdollisuus yhdistää opintonsa tavoitteelliseen urheiluun tai vaikka näyttelemiseen musikaalissa, saa Suomessa istua koko päivän nenä kirjassa ja suurimpana viihteenä saattaa olla aamunavaus, jossa soitetaan sama biisi kahdeksatta kertaa tänä lukukautena. Tuolloin mieleen saattaa väkisinkin tulla: mitä jos järjestäisimme koulussamme aidon musikaalin?

Musikaalin järjestäminen lukiossa

Vaikka opiskelisitkin sellaisessa lukiossa, jolla ei varsinaisesti ole painopistettä musiikissa tai näyttelemisessä, ei se tarkoita sitä, ettettekö voisi panna kokoon vuosituhannen musikaalia. Se vaatii vain kovaa työtä ja innostuneita nuoria, ja lopputuloksena voi olla mahtava show, jota koko kaupunki haluaa tulla katsomaan. Miten musikaalin järjestämisessä pääsee alkuun?

Aivan aluksi kannattaa kysyä lupa koulun johdosta. Voi olla, että saat myös innokkaita opettajia mukaan projektiin. Tämän jälkeen on tärkeä kartoittaa halukkaita itse projektiin. Lisäksi kannattaa alkaa kartoittaa mahdollisia sponsoreita kuten partyking.fi, josta voi saada mahtavat roolivaatteet esiintyjille. Mikäli koulusta ei löydy sopivaa esitystilaa, voitte joutua myös harjoittelemaan ja esiintymään muualla. Kannattaa ottaa projektiin mukaan kaikki halukkaat mahdollisimman monelta eri alalta, sillä huomaat pian, että jokaisen osaamista voi hyödyntää jotenkin. Nappaa siis kaikki muusikot ja draamamammat messiin ja pistäkää show pystyyn!