elokuu 21, 2020 Uncategorized 0

Musikaalit ovat ihastuttaneet ihmisten elämää jo vuosisatojen ajan lavalla esitettävässä muodossa. Kun ne vielä edellisen vuosisadan aikana saatiin siirettyä valkokankaalle, oli moni musikaalien ystävä hurmoksessa. Enää ei tarvitse matkustaa pitkälle musikaalista nauttiakseen, vaan sen maailmaan voi uppoutua omalta kotisohvalta käsin – ihan milloin tahansa. Enää ei tarvitse miettiä, onko autolaina taatusti ajan tasalla, että voidaan tehdä pitkä matka suosikkimusikaalia esittävälle teatterille – riittää yksinkertaisesti, kun kykenee taittamaan matkan oman televisionsa ääreen!

Mamma Mia toi kuolemattomat hitit jälleen suosioon

Moni muistaa vielä nuoruudestaan 1970-luvun ruotsalaisen jättisensaation, Abban. Tämän yhtyeen suosioon vaadittiin menevää musiikkia ja neljä taitavaa muusikkoa: tämä kombo sai aikaan musiikkia, joka on ihmisten huulilla vielä nykyäänkin. Osittain tästä saada kuitenkin kiittää maailmanmaineeseen noussutta Mamma Mia! -musikaalin filmatisointia, joka toi raikkaan tuulahduksen hitteihin ja muistutti kansalle jälleen, minkä takia Abban musiikki on säilyttänyt suosionsa kaikki nämä vuodet.

Siinä missä ensimmäinen Mamma Mia! -elokuva oli jättihitti maailmalla, ei kymmenen vuotta edeltäjänsä jälkeen julkaistu jatko-osa, Mamma Mia! Here we go Again ainakaan jäänyt siitä ollenkaan jälkeen. Siinä missä ensimmäinen osa pyöri Donnan tyttären hääjärjestelyiden ja isäehdokkaiden metsästämisen ympärillä, päästään jatko-osassa tutustumaan tarkemmin itse Donnan nuoruuteen, mikä tarkoittaa tietysti villille 1980-luvulle sukeltamista pää edellä Abban hittien saattelemana!