syyskuu 12, 2020 Uncategorized 0

Kun Mamma Mia! -musikaalielokuva julkaistiin ensi kertaa, olivat Abban fanit onnensa kukkuloilla. Kukaan ei edes osannut odottaa, että kymmenen vuotta hittielokuvan jälkeen Mamma Mia! tulisi saamaan jatkoa uuden elokuvan, Mamma Mia! Here we go Again muodossa. Uusi elokuva oli yhtä suuri hitti kuin edellinenkin, mutta muutamat sen seikat menevät hieman ristiin alkuperäisen elokuvan kanssa. Bongasitko nämä? Olisi ehkä kannattanut ottaa Qred laina käsikirjoittajaa palkatessa!

  • 1. Heräsiko kuollut äiti eloon?

Ensimmäisessä elokuvassa väsynyt Donna viittilöi Donna and the Dynamos -yhtyeensä keikan jälkeen taivaalle ja kertoo äitinsä sielun vainoavan häntä. Toisessa elokuvassa kuitenkin Sophien juhliin ilmestyy kutsumatta eräs vieras: laulaja Cherin suureleisesti näyttelemä Ruby, Donnan äiti. Heräsikö äiti elokuvien välissä kuolleista vai eikö Donna tiennyt äitinsä olevan hengissä?

  • 2. Valehteliko Donnan päiväkirja tapaamisjärjestyksestä – kuka onkaan Sophien oikea isä?

Alkuperäisessä elokuvassa Sophie lukee äitinsä päiväkirjasta tämän tavanneen ensin Samin, myöhemmin Billin ja sitten Harryn. Uudessa elokuvassa järjestys on kuitenkin täysin päinvastainen, sillä ensin Donna tapaa Harryn Ranskassa, sitten Billin ja vasta lopuksi Samin! Kuka miehistä onkaan oikeasti Donnan kauniin tyttären isä, kun tapaamisjärjestys onkin täysin eri?

  • 3. Mihin vuoteen elokuvat sijoittuvatkaan?

Toinen elokuva sijoittuu Donnan nuoruuteen, 1970- ja 1980-lukujen taitteeseen. Donnan tytär Sophie on siis syntynyt vuonna 1980. Naimisiin mennessään ensimmäisessä elokuvassa Sophie oli 21-vuotias, mikä tarkoittaa sitä, että vuoden olisi pitänyt olla 2001. Toinen elokuva sijoittuu näennäisesti vain neljän vuoden päähän ensimmäisestä, sillä Sophiella on siinä ikää vain 25 vuotta. Mutta mistä hahmoilla on älypuhelimet käytössään vuonna 2005? Toki myös 10 vuoden aikana näyttelijöille tullut luonnollinen ikääntyminen syö tämän aikajanan todellisuutta, sillä luonnollisesti kymmenen vuotta sitten parikymppiseltä näyttänyt näyttelijä ei enää näytä ollenkaan niin tyttömäiseltä uudessa elokuvassa.

  • 4. Oliko Harrylla kaksi bändipaitaa ja kuinka kitara päätyikään Donnalle?

Ensimmäisessä elokuvassa Donnan kitaraa soitellessaan Harry kertoo Sophielle aikoinaan ostaneensa kyseisen kitaran erään yhtyeen bändipaidalla ja kymmenellä punnalla. Uudessa elokuvassa nuoren miehen päällä tosiaan nähdään kyseinen fanipaita, mutta tuolloin hänellä on jo kitara hallussaan. Ehkäpä hänellä oli useampi samanlainen paita? Missään vaiheessa hän ei myöskään ehdi lahjoittaa Donnalle kyseistä kitaraa ennen kuin nainen liukenee pois paikalta.

  • 5. Tuliko Donnan parhaille ystäville dementia?

Ensimmäisessä osassa Donnan ystävät ovat tyrmistyneitä saadessaan tietää naisen nuoruuden miesseikkailuista – toinen osa kuitenkin paljastaa, että ystävät olivat hyvinkin tietoisia jokaisesta heilasta ja toisella heistä jopa oli salainen ihastus yhteen heistä. Miksi he sitten olivat unohtaneet jokaisen miehen olemassaolon aikuisikäänsä mennessä?